dimarts, 24 d’abril del 2012

LA VIII TROBADA AL CASTELL. Abril 2012



El darrer diumenge 22 d’abril, el Col.lectiu pel Patrimoni ha commemorat la vuitena trobada al Castell. 
Com tots sabeu aquest és un acte reivindicatiu del monument més emblemàtic de Sagunt, que continua  en el més execrable estat d’abandó mai vist. Nosaltres, en el col.lectiu, apeguem els cartells a les botigues que amablement ens deixen, cridem o passem correus a Radio Sagunto o als diaris locals o provincials, en fi , fem qualsevol cosa per a que se sàpiga i la gent acudisca el diumenge. 
Sabem que tenim a gent incondicional que no li fa falta ningún avís, ells ja saben que tenen un compromís i venen, però encara ens falta molta gent... Cal que vinga més gent a aquests actes, perque si no ho fem ningú ens farà cas, ningú s’en recordarà. Si els saguntins no fem alguna cosa pel nostre poble, ningú més ho farà per nosaltres. Aquest poble està envoltat per la desidia més escandalosa i més penosa, és molt lamentable la manca d’autoestima dels saguntins….i de les autoritats que no s’atreveixen a piular o a traure els peus del test…
El parlament d’en Quico Fernández va ser literari-poètic... Ell li preguntava a les pedres del castell, i les pedres li contestaven... Se nota que és un bon profesor de literatura... Li donem les gràcies  més fervents i també a Paco Tino i Frederic Aznar que amb Quico se dedicaren “gratis et amore” a ensenyar el castell a qui va voler veure’l.

Nosaltres cridem a en Quico o a Aznar o a Manolo o a Paco Novella o al Mossén Martinez Rondán perque ells sempre están disposats a col.laborar amb nosaltres sense demanar res a canvi, volem que açò quede ben clar perque ja n’hi han algunes veus que ens assimilen a unes determinades  opcions politiques. Res d’això. El Col.lectiu continua sent una associació plural que té relacions amb totes les ideologies politiques. L’únic compromís del Col.lectiu és Sagunt i el seu patrimoni històric.

Moltes gràcies a tots i a totes per vindre.


dijous, 12 d’abril del 2012

22 d'Abril de 2012: VIII Trobada al Castell

El Col.lectiu pel Patrimoni Històric de Sagunt, commemora la  Trobada del Castell el proper día 22 d’abril, diumenge.

Com saben, aquest és un acte reivindicatiu pel nostre monument més emblemàtic: el castell, però també el més abandonat. És per això, que, des de fa alguns anys pujem al castell per reivindicar la seua dignificació.

  Fa molts anys que el castell està abandonat. Cal senyalitzar-lo per poder fer una visita adeqüada i poder llegir el monument de manera adient la qual cosa ha estat reivindicada pel Col.lectiu des de fa anys, cal obrir el centre de visistants que està acabat des de fa més d’un any, cal publicitar el monument,  cal que les autoritats demostren  interés pel castell i cal que tots l’estimem.

Des d’el Col.lectiu pel Patrimoni demanem a  totes les persones que acudisquen a la trobada  per  fer notar als que manen quina és la veu i el sentir de la ciutadanía que puja al Castell perque l’estima i desitja una revalorització del monument

El punt de concentació és la Plaça Major de Sagunt a les 10 del matí, des d’allí iniciarem la marxa acompanyats pel tabal i la dolçaina dels Germans Caballer.

Una vegada dalt esmorçarem i després del parlament que aquest any està a càrrec de Quico Fernández, realitzarem una visita guiada per a qui vullga conéixer el Castell.

Fins el diumenge.