dimecres, 24 d’abril de 2013

LA IX TROBADA DEL CASTELL 2013El diumenge 21 d’abril, hem fet la IX Trobada del Castell. Com tots saben el Col.lectiu puja al Castell un diumenge de la Primavera per reivindicar el nostre monument més emblemàtic i també per denunciar l’estat en que es troba.
Iniciarem la marxa des de la Plaça Major.  Esperarem un poc per cortesía. Estavem  un poc nerviosos per si fallava alguna cosa. Ximo Revert, el mantenidor de l’acte cridà que estava aparcant, la qual cosa ens tranquilitzà. 

Tot eren cares conegudes ,persones que s’estimen el monument com a propi . Jo m’en recordava de Pepe Francés, al que tant li agradava la Trobada, segur que ens  haguera dit; “anem que es fa tard”. Qué injusta és la vida!  La seua dona i  la seua filla si que estaven, i imagine el que sentirien en un acte com aquest. Però no parlem de coses tristes, ja no te remei. Allí anaven acudint  tots , teniem il.lussió i ganes. Els Germans Caballer ens  amenitzaren el pas. Tans de pressa anavem els de la pancarta que Raimundo ens avisà que no anàrem tan ràpid que  molta gent no podia seguir-nos. Feia un día esplèndid i entre els sons del tabal i la dolçaina no ens costà gens pujar al nostre castell.

Una vegada a la porta allí estaven els encarregats de donar l’aigua que tots agafaven..
Ens varem anar a l’ombra prop de la porta del Castell a l’antic museu . La gent es posava baix d’un pí o procurava esmorzar a  l’ombreta.
 Després de l’esmozar, els Germans Caballer ens deleitaren amb una marxa , ens avisaven de que el parlament anava a començar.

 Primerament vaig presentar a Ximo Revert, no sense queixar-me abans de l’estat lamentable del Castell, de les mancances que hi sofreix com els Centre d’acollida que està tancat perque no hi ha llum  etc, etc, etc, per qu`anem a repetir-ho.?
A continuación Ximo ens va parlar de Sagunt com una ciutat única on s’ajunta tot tipus de patrimoni. que caldría cuidar, restaurar,  i posar en valor. On caldría una fulla de ruta clara i seguir-la i no anar  a bots… També ens parlà de les sensacions que li causava el monument…
Després del parlament els Germans Caballer ens oferiren una Moixeranga com en la vida i a continucació, avisarem de que començaven les rutes guiades. Vull fer notar que no varem vore a ningú de l’Ajuntament, sols a Laura Casans i Tere Garcia.
 Quico va fer una visita general. Paco Tino la Guerra de l’Independència , Manolo Civera el Fòrum i Marc Ferri el paisatge a partir de la Porta d’Almenara. Gràcies a tots.