dijous, 27 de febrer del 2014

Diumenge 23-2-14: Crònica de la visita a la DOMUS BAEBIA i el MUSEU DE SAGUNT


El diumenge 23 de febrer, recomençarem les nostres activitats en forma de visites guiades.
En esta ocasió ferem una doble activitat, per una banda visitarem el museu històric de Sagunt  i quan acabarem la visita guiada per Quico Fernández, iniciarem  la visita a la domus Baebia.
El motiu de la doble activitat és que a la Domus només hi caben 50 persones i n’erem més, per tant, decidirem partir-nos i mentres uns visitaven  la domus uns altres ho feien al museu.
La visita al museu estigué guiada per Quico Fernández, que com sempre s’ho havia estudiat molt bé i va ser molt profitosa.
 
 
L’únic problema és que el museu no te moltes peces, i el seu contingut didàctic és escàs. La gent va seguir molt interessadament les explicacions i se notava en l’ambient la satisfacció per conéixer aquest lloc, que tants anys ha costat d’aconseguir (només que 17).

Després entrarem a la Domus, dita Baebia perque els Baebii van ser una familia saguntina de l’época dels romans, molt important, tant, que van finançar la construcció del forum que hi ha al Castell.

Allís ens esperava Enrique Martinez, alma Mater de la domus, i ens va fer una introducció al món romà i ens  mostrà les diferents aules per fer després un taller de  mitología.

Finalment per endinsar-se millor en el mon romè cadascú de nosaltres, es vestirem de romans o romanes i adoptarem el nom d’un deu o deesa i allí davant de la concurrència els hi explicarem el significat i els atributs de cada deu o deesa. Hi va ser molt divertir i   força interessant.