dimecres, 25 de març del 2015

UNA MÉS



 Ha arribat a les nostres mans una fotografía de les falleres, posant al mig de la Via del Pòrtic de Sagunt. No sabem quina és la finalitat d’aquesta foto, però ens sorprén que una jaciment arqueològic d’aquesta categoria, que ningú xafa, siga  envait  i trepitjat per tanta gent.
 
 Sabem que ni tan sols els arqueòlegs  el trepitgen, per respecte, per tal de preservar-lo, per dignificar-lo. No tenim res en contra del món faller, és més, i estem convençuts que la fotografía  s’ha fet  perque algú els ha donat el permis, passant per damunt de tots els protocols i precaucions adients.

Totes les visites, que hi són moltes, afortunadament, tenen molta cura en  no posar els peus per sobre d’aquestes pedres mil.lenàries i van per les passarel·les instal·lades  per a tal fí.

  És per això que volem recordar una cosa molt important: la Via del Pòrtic, ha costat molt d’esforç, molts diners, molts disgustos, moltes hores de treball i discussió, molta cultura i molta sensibilitat. La dignitat d’aquest monument no es mereix que ara vinga, no sabem qui, i done la vènia per xafar-la, fer-se fotos,  i tota la retafila… i que no passe res.  

I és que hi han persones que estan obsessionades per fer-se la foto per deixar constància de la seua (efímera) importància. Estan equivocades. Només demostren la seua egolatría i manca de sensibilitat. Sembla mentida que, qui haja donat el permis, demostre tenir menys cultura que un mosquit.

Amb aquest fet, s’ha tirat per terra la dignitat del monument i s’ha encetat  el camí per a que cadascú faça el que vullga. Amb quina autoritat poden demanar els arqueòlegs  als visitants   que no xafen la Vía?   
   
Per tant, des d’el Col.lectiu volem fer constar la nostra més enèrgica protesta per tal gosadía i barbaritat. Esperem que no es torne a repetir i avisem que estarem molt atents a les tropelíes que es puguen cometre. Ja està bé.!!!


Conxa Cardo. Presidenta del Col·lectiu pel Patrimoni