dilluns, 6 d’abril de 2015

Crònica de la visita del 22/03/15 al Teatre Romà


El darrer diumenge, 22 de març de 2015 el Col·lectiu ha visitat el Teatre Romà de Sagunt. Plovia a cànters i tots pensaven que no vindria ningú.  La sorpresa va ser que hi havia gent. Sempre hi ha fidelitat!!!
 A la vista de la pluja pensarem en replantejar-nos la visita esperant a que amainara la tronada. Carla Flors, arqueòloga municipal, va ser la nostra guia, la pobra estava preocupada per l’oratge. Jo li havia dit el dia anterior, que no plouria, com si fos meteoròloga.
 El cas és que, sense por, s’encaminarem a la Casa dels Berenguer, esperant que amainaria la pluja. Allí ens va explicar Carla, les excavacions que s’havien fet durant la restauració de la Casa i les característiques de l’edifici.
 
Com que la pluja continuava i no amainava, plens de coratge, s’encaminarem al teatre romà, paraigües a la mà i amunt. 
Arremolinats als aditus, escoltarem les sabies explicacions de Carla, que plena d’entusiasme ens aclaria dubtes, i perfilava  clarament les característiques d’un teatre romà, les grades, la càvea, la orchestra, la scaenae.
 
Era un dia molt lleig, pagà la pena escoltar a Carla. Sempre podem descobrir coses del nostre teatre que no sabiem
 
Nosaltres pensàvem que és una llàstima que el nostre teatre  estiga tan infrautilitzat, amb tan pocs espectacles. Quina pena, que la sensibilitat i la cultura,  a mès de les ganes de dinamitzar el patrimoni estiguen tan absents….
Moltes gràcies a la gent que passe el que passe ve, sense condicions. Una abraçada des d’el Col·lectiu.

Al mes d’abril, el 26 diumenge, tenim la Trobada del Castell.  Vingueu que  hi hauràn sorpreses.