dimecres, 17 de febrer del 2016

SAGUNT, CAPITAL VALENCIANA DE LA ROMANITZACIÓ



Dimecres 10 de febrer, romandrà per sempre una día gran per a Sagunt. Els representants de les associacions ( Centre d’Estudis, Centre Arqueològic, Col.ectiu pel Patrimoni, Voluntaris pel Patrimoni , Saguntum Civitas), vam assistir a les Corts Valencianes per a la proclamació de la proposta per qa que Sagunt siga capital valenciana de la Romanització.  
 La sessió de les corts era a les 10’30, nosaltres arribaren un poc abans i allí estaven ja, els de Saguntum Civitas, vestits de romans, de senadors, patricis etc.. Prèviament vam fer els registre al hall de les Corts. Allí ens esperava Teresa García diputada de Compromís a les Corts i filla de Sagunt. Tots estavem expectants i una mica nerviosos. Quan es va fer l’hora, Teresa ens va portar a la naia de convidats. Tots esperàvem el començament de la sessió, els diputats, aneven entrant a l’hemicicli poc a poc. Hi va entrar Enric Morera, president de les Corts, i quasi de seguida, va dir: “Comença la sessió, primer punt de l’ordre del día, proposta de proclamació de Sagunt com a capital valenciana de la Romanització”..  jo crec que atots el cor, ens bategaba molt de pressa… i de seguida el Sr. Morera començà a llegar la moció de la proposta als diputats que ja hi eren  tots. Tots vam escoltar amb silenci. De quan en quan el president alçava la vista i mirava la nostra naia. .. Va ser acabar la lectura de la moció, i tots els diputats, es va alçar del seient i començaren a aplaudir i nosaltres des del nostre lloc també. Els diputats ens miraven i somreien.. Nosaltres estàvem emocionats, a mi me varen eixir le llàgrimes.. i poc a poc ens vare manar fòra. Va vindre Teresa i ens va dir de dre-nos una sessió de fotos al pati de les Corts. Allí estàven la vice-presidenta del consell, Mònica Oltra, el president de les Corts  Enric Morera,, representats de l’Ajuntament de Sagunt, alguns diputats com Fernando Delgado, vells conegut nostre que viu a Faura i altres representants de les Corts com Alfredo Castelló diputat de Sagunt i com no, Teresa García. Es vam fer la foto de rigor, on estem tots més contents que una pascua.
Qué significa tot açò? Per què tot aquest entramat? Molt senzill, aquesta proposta de la capitalitat, se durà al Consell, que és el govern valencià, que l’executarà. És a dir, el durà a terme. Alesnhores ja serem capital valenciana de la Romanització. Això és un primer pass per a que Sagunt encete el camí per a ser Patrimoni de la Humanitat. Ni més ni menys.Estem que no cabem. Gràcies a tots per haver col.laborat en les signatures i en tot.