divendres, 23 de desembre del 2016

14/XII/2016: CONSTITUCIÓ DEL CONSELL ASSESSOR DE PATRIMONI DE LA HUMANITAT

LA CONSTITUCIÓ DEL CONSELL ASSESSOR DE PATRIMONI DE LA HUMANITAT

14 DESEMBRE 2016

El darrer dimecres 14 de desembre, a les set de la vesprada, es va constituir a l’Ajuntament de Sagunt, al Saló de Plens, el Consell Assessor de Patrimoni de la Humanitat, presidit pel senyor alcalde de Sagunt Quico Fernández.

En primer lloc es va pasar un vídeo on Federico Mayor Zaragoza, explicava el sentit de ser patrimoni de la Humanitat i finalment deia que Sagunt tenia prou mèrits per a ser-ho.


Després, el senyor alcalde va fer un discurs solemne, de benvinguda, al Consell, tot i desitjant que es fera realitat, entre tots, el que allí ens reunía: ser Patrimoni de la Humanitat.


Al saló de Plens, romaníen asseguts als seients dels concejals, representants de les Universitats, de València, Castelló i Alacant. Hi havía representació del Consell Valencià de Cultura, de la Generalitat Valenciana i de les associacions cíviques que treballen pel patrimoni. Un altre grups estava representat pels investigadors i estudiosos locals.


Crec sincerament que va ser un acte molt important on s’enceta un camí il.lusionant i esperançador, segurament llarg, on tots i totes, hem d’estar units per un objectiu comú i treballar de valent per tal d’aconseguir que la nostra ciutat tinga el relleu que es mereix i finalment la UNESCO ens declare Patrimoni de la Humanitat.


A més de quedar constituit el Consell s’anomeraren dos comissions: la Comissió Científica formada per la Universitat i el Consell Valencià de Cultura, presidida per Carmen Aranegui, catedrática emérita d’Arqueología de la Universitat de València i la Comissió Cívica formada per les distintes associacions, presidida per l’escriptor i periodista Fernando Delgado.

ALEA JACTA EST