dimecres, 20 de febrer del 2013

SAGUNTINA DOMUS BAEBIA

 


Aquest darrer diumenge, 17 de febrer,  la Junta del Col.lectiu pel Patrimoni ha visitat la “Saguntina Domus Baebia”. Qué és això? es preguntareu.. Doncs és la seu  dels tallers de Cultura Clàssica que està  a Sagunt al carrer del Castell i s’anomena Baebia en honor de la familia romano-saguntina  dels Baebii, que sembla ser foren molt importants a la ciutat i com que eren rics  ajudaren  económicament en la construcció del Forum romà de Sagunt que està al Castell.



  Varem ser invitats per alguns dels seus membres que hi porten les tasques de la Domus, Enrique Martinez, “alma Mater” de la seu, Anna Rey i Manolo Martinez. Tots tres amablement ens varen ensenyar totes les aules amb molta il.lussió i entusiasme.



La veritat és que es varem quedar bocabadats, perque s’ha fet molta feina per tal d’ensenyar als xiquets i xiquetes que hi acudeixen com vivien, com moríen, com vestien, qué menjaven. etc, els romans, en definitva de quina manera els romans ens van transmetre la seua cultura, i ens van romanitzar .

 Durant tot el curs, totes les escoles i instituts que ho desitgen poden visitar la domus i fer algun taller, per això no tenen més que apuntar-se a la domus en la seua pàgina web.

 Nosaltres, gràcies a l’amabilitat d’Enrique, només la visitarem, però el proper día 10 de març una de les visites que hi farem amb el personal serà  vore la domus i participar en un taller. 



A més a més, durant una setmana a la primavera, se celebren els ”Ludi Saguntini” i els xiquets i xiquetes de  secundaria i primaria de tot el territori nacional venen a Sagunt per fer tallers de cultura clàssica a l’aire lliure i a representar obres clàssiques al Teatre romà. Eixa setmana és un goig
Una vegada més és evident que el treball i l’entusiasme quan les coses s’estimen donen uns resultats tan brillants la qual cosa ens ajuda a gaudir del nostre passat i sentir que en la nostra ciutat se fan coses tan precioses.