dimarts, 6 de desembre de 2016

Crònica del premi del 01/XII/16: PREMI ONDA CERO A LA INICIATIVA SOCIAL

Amics i amigues,

Hem començat el mes de desembre de manera il.lussionant, amb alegría, ens han donat el premi Onda Cero a la Iniciativa Social. Ha estat un impacte emocional per a nosaltres. Tants anys de lluita, de maldecaps, de brega continuada, han estat reconeguts per Radio Sagunto, de la cadena Onda Cero que ens ha tingut en compte. Per a nosaltres ha estat sorprenent, mai t’ho esperes. Treballes per la teua ciutat simplement perque te l’estimes, sense esperar res més enllà, de manera que quan ens cridaren Palmira i Maria José, les periodistes d’Onda Cero Sagunto va ser una sorpresa molt agradable.


He de dir que estem molt contents, molt agraïts, a tothom li agrada rebre un premi, hi és una manera de reconèixer una tasca i aquest ho era. Només rebre la noticia, vaig recordar a Pepe Francés, la seua imatge em vingué a la memoria, què content s’haguera posat!!! Me l’imagine venint a les reunions del Col.lectiu dient-nos “Xé, ens han donat un premi…”!! tot i explicant-nos tots els detalls de la telefonada, de la conversa, del que faríem, del que no faríem….En fí, records molts vius. No et podem oblidar, Pepe.

Doncs bé, uns dies abans anarem a Onda Cero Sagunto i Palmira ens va entrevistar a Isidre Peris, vicepresident, Celia Paniagua, secretaria, i a mi, Conxa Cardo, presidenta.Tots estavem contents, tinguerem una conversa-entrevista molt cordial, on varem explicar les tasques del Col.lectiu, des de la seua fundació fins ara. Tot eren felicitacions i nosaltres un poc en els núvols d’alegría.

I vingué el gran día, l’ú de desembre, hi anarem tots als salons Mar Blau de Canet, jo volia que estiguerem tots, tots els que portem el Col.lectiu i assistim a les reunions vespertines dels dimecres, allí estàvem: Mari Carmen Arnau, Rosa Mari Pardo, José Luis Alfaro, Antonio Ibáñez, Carmen Rosario, Inma Llorens, Celia Paniagua, Isidre Peris i jo. Gaspar Lluesma, Carmen Valera, Pilar Cuenca i Maria José Tarazona no pogueren vindre. Jo un poc nerviosa, havia de llegir el discurs i  mai m’havia vist en un acte tan multitudinari.


 Vam ser els segons en rebre el premi, cosa que jo vaig agrair, d’eixa forma, el nerviosisme passava de seguida. Quan ens nomenarem vaig eixir i comencí a llegir de la millor manera posible.
Vull confessar que els companys m’havien advertit que llegira fort, pausadament, sense por. Els vaig fer cas.Per a que tothom ho sàpiga ací vos passe el discurs

  Bona nit

En nom del Col.lectiu pel Patrimoni Saguntí, moltes gràcies per aquest premi que ens fa molta il.lussió. Com saben, som una associació cívica humil, però molt implicada. Sorgirem a la palestra per la situació de desidia i abandó en que es trobava el patrimoni fent-se la següent pregunta: Com és possible que una ciutat que ho te tot: patrimoni històric i industrial estiga tan abandonada, tan deixada? Des d’aleshores, allà en 2003, ens proposarem sensibilitzar, concienciar, reivindicar, donar a conèixer… perque no es pot estimar allò que no es coneix. Començàrem a lluitar en tots els llocs on calguera per tal d’aconseguir posar-lo en valor. Eixe, era i és el nostre objectiu. És per això que hem parlat amb totes les institucions, tant estatals com autonòmiques o muncipals etc... i hem anat sense complexes, amb fermesa i claredat per reclamar la dignitat d’un patrimoni vastíssim i tot allò que li pertoca a aquesta ciutat. Ha estat una dinàmica apassionant.

 Vostés, saben que tenim un actiu, que donaría una gran rendibilitat i molts llocs de treball si els responsables polítics se comprometeren. A la fí, tot és una qüestió de voluntat.

     Agraïm als associats, a la ciutadanía que fidelment acudeix a les rutes guiades i conferències, als col.laboradors i conferenciants que ens presten la seua saviesa generosament, per tal d’explicar qualsevol monument, ruta o tema. La força de la societat civil és infinita i a molta gent li sobra entusiasme, voluntat i ganes.

 Volem dedicar el premi al nostre amic i company, Pepe Francés i Duato, que de manera entusiasta començà el “Sagunt Pas a Pas” ja fa dotze anys i ja no està entre nosaltres. Pepe, des d’allà on estigues,  va per tu!  

Gràcies 
  Després de tota l’entrega de premis, passarem a fer la “picadeta” que Onda Cero, ens oferia.

De nou, gràcies a Onda Cero. Gràcies a tots i totes.