dimecres, 1 de març del 2017

Crònica de "Dibuixa el teu patrimoni" 26/II/2017


CONCURS DE DIBUIX AL TEATRE ROMÀ

Aquest diumenge 26 de febrer, hem encetat una tasca nova en el nostre quefer. Es tractava d’un concurs de dibuix amb el nom “Dibuixa el teu Patrimoni”, destinat als xiquets i xiquetes de Primària de la nostra ciutat en particular, sense exceptuar als que vingueren d’altres pobles del voltant.


La finalitat del concurs, consistia en estimular i concienciar a la xicalla del valor que tenen les restes que ha deixat la Història en la nostra ciutat, i la cura que hem de tenir per conservar-les., a més , ara és el moment, Sagunt és candidata a Patrimoni de la Humanitat i estimular a la població en la cura i estima pel patrimoni hi és un deure. Ha col·laborat l’Ajuntament, Arse-Saguntum, la fundació Bancaixa, la llibreria la Seu i hem organitzat el Col·lectiu pel Patrimoni.


El matí se presentava solejat i tranquil. Nosaltres com sempre, teníem el temor de que algú no se presentara. A les 9’30, estàvem a la porta del Teatre Romà esperant, nerviosos , que apareguera algun xiquet o xiqueta amb els pares, o algun adult.


Finalment han acudit 33 xiquets i xiquetes, hi havia que veure les caretes d’il·lusió que portaven. Estaven una mica nerviosos. S’han assegut on han volgut, han escoltat les nostres instruccions, i quan els ho hem dit, han començat. Han mostrat en tot moment respecte i atenció. Alguns adults hi haurien d’aprendre.


Silenciosament, s’han posat a treballar, meticulosament. Han desplegat sobre les grades de la càvea, les seues eines de treball. S’han col·locat la fusta per dibuixar i han començat. Hi havia que veure les caretes, les pintures, els atifells que portaven…era un goig. Els pares i responsables adults, romanien silenciosos, sense donar instruccions, tal com els ho havíem dit.


En acabar, hem anat revisant les grades per si havia quedat algun paper o brutícia. Ho han deixat tot net, com si res haguera passat. Ha estat una mostra de civisme per part dels xiquets.


Malgrat, la nostra il·lusió i els maldecaps que ens ha donat l’organització del concurs, sols han acudit 33 xiquets i xiquetes, tot i que havíem anat a les escoles i havíem passat la informació a tots els centres. Esperem que l’altra fase del concurs, estarà més concurrida. Ja sabeu que serà el 9 d’abril a l’explanada dels cines Alucine, per dibuixar l’Alt Forn.


Gràcies a tots i a totes.