dimarts, 19 d’octubre del 2021

CRÒNICA DE LA RUTA SANTIAGO BRU I VIDAL, SEGONA PART

El diumenge 17 d'octubre tingué lloc la segona part de la ruta Bru i Vidal dissenyada per la professora Olga Gargallo, que sigué la nostra guia pels carrers de Sagunt. També comptàrem amb la presència del fill de Jaume Bru i Vidal, Santiago, i d'alguns néts que llegiren alguns dels poemes.

Començàrem a les escales de l'esglèsia de Santa Maria que era el punt de trobada. En primer lloc, reprenguérem els últims poemes de la primera part: esglèsia de Santa Maria, Plaça Major, Plaça de la Peixcateria, carrer Sant Dídac, carrer Penya Esvaradora i Calvari. En acabant, pujàrem al Teatre Romà.
Va ser especialment emocionant la lectura per part de Santiago Bru del poema "Porxes" a la Plaça Major. El poema parla de quan els seus pares festejaven. També va llegir al Teatre Romà un poema que Jaume Bru dedicà als seus fills donant-los consells per a fer front a la vida. És un poema molt tendre i d'una gran lucidesa que invita a amar la vida i a viure-la de manera honesta.




Després, cadascú al seu pas, pujàrem al castell, on es llegiren tres poemes: un dedicat al propi castell, un, al Port de Sagunt i un altre, al cementeri. El primer el llegí Quico Fernández, el segon Asun Moll i el tercer, Olga Gargallo que no pugué contenir algunes llàgrimes d'emoció. Els tres van demostrar ser uns grans rapsodes.


Després baixàrem a Camí Reial on estava la casa familiar de Jaume Bru i Vidal, enfront del Prop. Ara en un edifici modern. Allí llegírem "Des de la meua finestra", on el poeta descriu la vida quotidiana al poble que veu transcórrer aguaitant a la finestra.
Allí finalitzàrem esta visita que, amb la col·laboració de tots, va ser tot un èxit. Els saguntins hem de conéixer i reivindicar la figura d'este gran intel·lectual. Si no coneixeu la ruta, podeu fer-la en qualsevol moment amb els codis QR que hi ha a diversos llocs que podeu consultar a la pàgina web de l'Ajuntament.

De nou, gràcies per asssitir i us esperem en les pròximes activitats que anunciarem per correu electrònic, amb cartells i mitjançant Facebook i Instagram. Cuideu-vos!

El Col·lectiu.