diumenge, 27 de novembre del 2022

Crònica de la conferència "El patrimoni comarcal: menció especial a Sagunt"

El passat dijous 24 de novembre gaudírem d'una interessant conferència de la mà de Lluís Mesa, cronista d'Estivella, en la qual ens preguntàrem com "afegir la mirada del cor" quan mirem el patrimoni.


El ponent ens proposà oblidar-nos de la recerca de la bellesa i la grandesa per a mirar el patrimoni d'una altra manera. Reflexionàrem sobre com cal abordar el fet patrimonial, pensant-lo, vivint-lo i recreant-lo. Mitjançant diversos exemples de la nostra comarca, pensàrem què es el patrimoni per tal de no de caure en el consumisme patrimonial.


En el torn de preguntes comentàrem com podríem millorar l'estat del patrimoni comarcal, que tots s'estimem i voldríem veure en millors condicions. Constatàrem que la solució passa per la implicació de la ciutadania per a exigir millores a l'administració. Cal insistir i no acovardar-se. Gràcies a tots els assistents per vindre. Tots junts fem comarca. Anirem informant de les pròximes activitats per les vies habituals (correu electrónic, cartells i xarxes socials).