dissabte, 29 d’abril del 2023

Crònica de la XVII Trobada al castell

El diumenge 23 d'abril ens reunírem a la Glorieta a les 10 hores com és costum. Feia un sol esplèndid que acompanyava per a pujar al castell.


Verem ballar a dos grups de xiquetes de l'escola de dansa de Tamara Valladolid. Alguns curiosos s'arrimaren a vore la coreografia que va ser bellíssima.

Començàrem la marxa passant per la Plaça Major, lloc emblemàtic del poble, acompanyats pels Germans Caballer, que sempre aporten la nota musical a l'acte.


La comitiva era nombrosa i alguns curiosos i turistes ens gravàren amb els mòbils. En arribar al castell ens reunírem junt a la porta d'Almenara i Xavi Vilaplana, coordinador de l'àrea de llengües clàssiques del Cefire que va ser el nostre orador d'enguany, donà el seu discurs.

 "Jo, el senador Cneus Baebius Saguntinus, he vingut del passat romá al present.

Veig ara el foro romà que no està, la no curia i el no temple....és estrany per  a mí veure les restes fragmentàries d'allò que va estar complet, ple de vida i color.

Però també, encara que ens agradaria veure ací moltíssima més gent en esta jornada de reivindicació del Patrimoni de Sagunt, hem d'agrair-vos a tots els que heu vingut i esteu hui ací.

Som patrimoni: som allò que hem heredat. Parlem un llatí 'modern'...Hem de mimar, cuidar, ensenyar i conèixer el nostre patrimoni...material i immaterial.

Tant de bo servisca esta jornada en defensa del patrimoni per a donar la mà al passat des del present i aprendre de les seues virtuts i de les seues errades".

(...)

Va ser un discurs divertit i original, ja que Xavi es va encarnar en el prohom saguntí Cneus Baebius.

Mentre esmorzàvem, vérem actuar a un altre grup de ballarines i a una ballarina que va interpretar una dansa del ventre. No cal dir que la bellesa de la coreografia unida a la bellesa de l'entorn ens van deixar a tots bocabadats.


Gràcies a tots els que vinguéreu. L'any que vé tornarem, no se rendirem. Som minoria, però tenim raó.