dimarts, 13 de juny del 2023

Cartell guanyador del I Concurs de cartells "Sagunt, un paisatge per a la història"

La guanyadora del I Concurs de cartells "Sagunt, un paisatge per a la història" ha sigut la jove il·licitana Paula Bometón Díez, estudiant de primer a l'Escola d'Art i Disseny de València.


Açò és el que ens ha contat sobre la seua obra:

“Vaig voler fer un cartell a Sagunt perquè sabent tota la seua importància històrica, vaig notar que moltes vegades es perd el seu nom com "un municipi de la província de València" malgrat tindre un patrimoni històric tan rellevant. Com a il·licitana vaig empatitzar amb aquesta situació i és per això que vaig decidir proposar per al concurs un cartell que reflectira alguns dels llocs més significatius d'una manera molt visual que fora capaç d'apel·lar a la població més jove

La composició representa un camí per la ciutat, passant per diversos monuments saguntins fins a arribar al cim, el castell. El blau fa referència a la mar de la zona del port i el rosa evoca sensacions de calidesa i amabilitat; l'estil de les il·lustracions el fa un cartell actual mentre que la tipografia clàssica evita que es perda el missatge que volia comunicar.

En definitiva, estic molt agraïda al Col·lectiu pel Patrimoni Saguntí per haver-me donat l'oportunitat de conéixer en profunditat aquesta ciutat, explorar el seu paper en la història i aprendre sobre l'extens llegat de Sagunt.”

Per la nostra part, estem molt contents amb l'acollida que ha tingut este concurs al que han participat persones de diverses localitats de la Comunitat Valenciana. Enhorabona a la guanyadora i a tots els participants i moltes gràcies a totes les persones que heu visitat l'exposició.