dissabte, 26 de maig del 2012

La visita del diumenge 20 de maig de 2012: El Castell i la guerra de l’Independència



Una vegada més el col.lectiu pel patrimoni, ha organitzat la visita dels diumenges. En esta ocasió va ser Paco Herranz (més conegut per Paco Tino) el que va portar la batuta, per ser l’expert. 
Es tractava d’explicar la guerra de l’Independència en Sagunt i concretament la Batalla de Sagunt. Paco és un mestre en este tema i ens va informar de manera copiosa i apasionada sobre els avatars de la batalla. 

Tot començà perque  Paco, que està completament mimetitzat en el tema, va vindre en bales i mosquetó, deixat pel museu militar, va posar banderetes en el castell per a demostrar quines eren les posicions i les bateries del francesos… 




Va ser una visita tremendament profitosa i com he dit abans apassionant perque Paco és una persona que té un gran quantitat d’informació i com el tema li agrada li va  posar molt  d’entusiasme…
 Aquest entusiasme de Paco i de molta gent és algo que els politics haurien d’aprendre, que se perden en discussions bizantines que no porten enlloc. Fem més i no perdam el temps discutint si són tiris o si són troians.
 
 Gràcies Paco per eixa explicació i gràcies també per  la tasca que has mamprés netejant el Castell de manera voluntària sense demanar res a canvi…. A vore si l’exemple cundix….