dimarts, 8 de desembre de 2015

CONFERÈNCIA DE CARMEN MORENILLADimecres, 25 de novembre de 2015,  a les 7 de la vesprada,el Col.lectiu pel Patrimoni va organitzar la  conferencia: “Heroines gregues en Sagunt” , al saló d'actes del consell Agrari de Sagunt.

 
Hi teniem una ponent de luxe, ni més ni menys que Carmen Morenilla, catedrática de Grec a la Universitat de València. Carmen és persona molt significada en els Teatres de  la Generalitat, especialista en teatre clàssic.  Hi ha sigut membre del Consell Valencià de  Cultura, responsable dels col.loquis sobre les obres clàssiques que se representaven al Teatre Romà de Sagunt  i a la Nau de Tallers, des de  l'any 2001 al 2004.Hi és doncs, una persona molt implicada amb tot  allò  que s'ha representat a Sagunt.

 
Carmen és  una persona d'una saviesa  extraordinària en la seua matèria, però senzilla  i pedagògica a l'hora d'explicar  i exposar el tema de la conferència, a més, és un persona generosa. Ho dic perque nosaltres no podem pagar i ella  ens ha oferit la seua saviesa de franc, sense problemes. Això és una cosa que nosaltres li agraïm molt.
 
Carmen es va volcar a la conferència sobre les heroïnes, tot i explicant el significat dels personatges, relacionant-los amb la mitología, amb la història , amb personatges com Agamenó, Menelao, Príamo, amb la guerra de Troia, amb la tragèdia, amb els déus que ajudàven a un personatge o a un altre . Les heroïnes representades en les tragèdies, constitueixen arquetips de valor universal...
 
Vam vore Iocasta, Fedra, Les Troianes, Hécuba, Andrómaca,  Medea, Helena...tot i l.lustrant-ho amb extraordinàries fotografíes del fotògraf de la nostra ciutat, Juan Higueras.
 
El públic estava embelesat i  encantat  davant d'una conferencianta molt didàctica. Esperem haver despertat la sensibilitat de la gent que cada vegada més   acudeix a les nostres activitats.
 
Des d'ací li donem les gràcies per la seua generositat i esperem que hi torne.