dimarts, 8 de desembre de 2015

Visita de Ciprià Ciscar al Patrimoni Històric i IndustrialEl 19 de novembre, va visitar Sagunt el diputat socialista per València Ciprià Ciscar.

El Col.lectiu, conscient de la importància de la visita, va accedir a acompanyar-lo per tal d'explicar-li les mancances i debilitats del patrimoni històric i li ferem entrega d'un escrit on quedava palés tot el que li haviem dit.
Vam visitar el cementeri jueu i vam vore l'estat de l'accés al centre de recepció de visitants, assolat pels actes de vandalisme. Li  vam contar que el tal centre està construit des de fa cinc anys i encara no s'ha obert, perque no te llum. Anarem al Castell on se va adonar de la desidia i la manca de cura del monument.
 
Verem, des de la plaça dels estudiants del Castell, l'accés des del centre de recepció al Castell, que no és més que un camí de cabres molt perillós, amb la qual cosa l'accés és impossible.
Paradoxalment, en Ciprià parlava del potencial patrimonial de Sagunt i jo em preguntava on estava ell per a posar-lo en valor. Però en fi, “pelillos a la mar”, tingam esperança i somiem.

És molt trist que només s'en recorden del patrimoni quan estàn de campanya electoral.