diumenge, 15 de desembre del 2019

LA CONFERENCIA D'ESTHER ALBA PAGÁN


Amics i amigues del Col·lectiu: 

El darrer divendres 22 de  novembre de 2019, el Col·lectiu pel Patrimoni va organitzar una conferència, al saló d'actes del Consell Agrari a càrrec d'Esther Alba, professora d'Història de l'Art, de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. La professora Alba te una dilatat  currículum, ha estat degana de la Facultat de Geografia i Història de 2012 a 2018, ha dirigit tesis doctorals i màsters en Història de l'art, i fins ara ha estat la persona experta que ha elaborat l'expedient que s'enviarà a la UNESCO per a demanar que Sagunt entre dins del Patrimoni de la Humanitat.

 La conferència va versar sobre:”Sagunto y sus huellas patrimoniales:Un análisis con los valores de la UNESCO.”. Hi va ser molt interessant perquè s'hi van analitzar minuciosament els objectius i els valors que potencia la UNESCO per a concedir que un lloc, monument o ciutat siga patrimoni mundial. Hi va fer un anàlisi molt rigorós, dominava la situació i el tema, no de bades, ha estat ella l i el seu equip els que han elaborat pormenoritzadament l'esmentat expedient.

El col·loqui va estar molt animat, interessant, amb precs i preguntes de tots els colors. Les intervencions de Celia Paniagua, de  Manolo Civera i d'Amadeo Ribelles, van aclarir alguns conceptes i mostraren l’interès del públic demanant paraules.

Finalment, Esther va contestar les intervencions, no sense agrair-li la brillant exposició que ens va oferir.

Gràcies a la ciutadania que hi va acudir.

MOLTES GRÀCIES ESTHER!!!!