dilluns, 9 de març del 2020

CRÒNICA IV CONCURS DE DIBUIX - PLAÇA MAJOR


 Amics i amigues:

El 8 de Març de 2020, era una dia gran per als xiquets i xiquetes i per al Col·lectiu. Hi era el primer dia del IV Concurs de Dibuix que organitza la nostra associació. 


Els xiquets i xiquetes acudien il·lusionats acompanyats pels pares i mares o d'algun adult. La qüestió era que allí, a la Plaça Major de Sagunt, esperaven a complimentar les dades que Celia i Maria  els hi demanaven per a poder participar. 


Alguns han portat una cadireta o un taburet, altres s'han asegut al terra... o al bancalet de la vorera de la plaça. Hi han xiquets que ja era la tercera vegada que hi participaven... Nosaltres estàvem contents de vore tanta il·lusió continguda i els hem donat les pautes a seguir...

El concurs de dibuix és una manera més d'impulsar l'estima pel patrimoni, els xiquets i xiquetes dibuixen al natural un monument o un edifici que se considera digne de ser immortalitzat. D'aquesta forma els xiquets aprenen quin és l'edifici i la seua antiguitat com també el significat que hi te.


Creiem que mai oblidaran que, un dia de la seua infantesa, quan estaven en Primària o al principi de la Secundaria, dibuixaren tal edifici o monument.

Nosaltres hem estat preparant l'esdeveniment durant uns mesos. Hem buscat finançament, hem anat a l'impremta per fer els cartells i tríptics, a les escoles per anunciar l’avinentesa, ho hem anunciat al nostre facebook i al blog...

Al final, estem convençuts que els xiquets i xiquetes aprendran a estimar allò que els pertany i per tant cuidaran estes pedres o edificis que són testimonis del nostre passat i se convertiran en ciutadans i ciutadanes responsables i sensibles amb la nostra Història.

Finalment volem agrair la participació i recordar-los que la segona fase del concurs serà al Port de Sagunt i es dibuixarà el Centre Cívic, el dia 29 de març a les 10 hores.

Gracies a tots i totes.