dissabte, 1 de maig de 2021

La XVI no trobada 2021


 Amics i amigues del Col·lectiu pel Patrimoni,


Malauradament, ens trobem un any més, sense poder commemorar la nostra Trobada de 2021. L'any passat haguera sigut la XV Trobada i aquest la XVI. Bé, el cas és que la pandèmia continua i les mesures de seguretat aconsellen no celebrar-la. Una llàstima. Tirem a faltar  el convoi, la preparació, el nerviós per a que les coses isquen bé, i sobretot no poder gaudir junts del nostre Castell i romandre en eixe lloc màgic per a molts de nosaltres arropats per la música dels Germans Caballer, les converses entre tots, els esmorzars baix dels pins, el parlament, les recreacions històriques, les visites guiades pels amics que sempre ens presten la seua saviesa i de bon grat ens fan els recorreguts pel monument.


En quant a la situació del monument, és la mateixa de sempre, continua sense senyalitzar, no hi ha rutes establertes i per tant la gent camina pel Castell sense saber on està. El Centre de visitants, després de 10 anys construït, continua sense obrir-se... Continua sense haver serveis al Castell, en fi, el de sempre. Hi és molt trist. No volem tirar la culpa a ningú però, la responsabilitat, de ben segur algú la tindrà i la Història el jutjarà.


Com sabeu és una situació molt frustrant, estem deixats de la mà de Deu. El ministeri de Cultura és el propietari del monument, però no se’n recorda i així anem.


Tot i això, nosaltres continuem a la trinxera, oferint la nostra col·laboració a l'Ajuntament, i demanant sobretot la coordinació entre el Ministeri, la Generalitat i l'Ajuntament com les tres administracions implicades, per tal de tenir una agilitat burocràtica que finalment  implicaria els canvis en positiu. Però ni flors.


Malgrat tot hem de continuar, la nostra ciutat es mereix una societat civil com cal, és a dir, amb entusiasme i amb força per a continuar.


Esperem que tots es cuideu molt, que tingueu salut i guardeu les forces per a pujar de nou amb l'alegria de sempre. Tot passarà i ja ens trobarem qualsevol dia pujant al Castell amb la il·lusió que ens caracteritza a tots i totes.


Moltes gràcies.

Una forta abraçada del Col·lectiu pel Patrimoni Saguntí