dimarts, 4 de maig de 2021

Notícies

 

Sagunt, 3 de maig de 2021

Amics i amigues del Col·lectiu:

En molt poc de temps, han ocorregut moltes coses. Els periodistes de "El País" s'han posat en contacte amb nosaltres per tal de fer un reportatge sobre l'abandó del Patrimoni. El 27 d'abril van vindre i feren un reportatge sobre el Castell i l'estat del Patrimoni Històric. Els hi acompanyàrem. Hem recorregut el Castell oferint-los tota classe d'explicacions, sense mossegar-nos la llengua. Ells no comprenien la situació d'abandó i desídia. Tot açò ha eixit publicat al periòdic a nivell estatal. És molt interessant que tothom s'assabente de la situació. Estem contents de l'avinentesa.

Igualment ha passat amb els els periodistes de "Las Provincias" als quals també acompanyàrem i n'han fet un altre de reportatge el 28 d'abril. La sorpresa dels periodistes va ser la mateixa que la dels anteriors. No comprenien com podia estar sense senyalitzar i tan abandonat.

També volem agrair al periòdic "Levante" l'interés que mostra per l'abandó i les facilitats que ens dona per publicar qualsevol article quan els ho demanem. Gràcies.

Casualment tot se va precipitar i el dia 29 d'abril vingué el ministre de Cultura, José Manuel Rodriguez Uribes i ha promés molts diners per al Castell. Eixe mateix dia eixien publicats els reportatges. No sabem quina ha pogut ser la reacció dels regidors municipals.

Nosaltres s'ho creurem tot quan ho vejam.

El senyor alcalde, Dario Moreno, em va anunciar el dia 28 que venia el ministre el dia 29. Nosaltres crèiem que ens ho deia perque volia que anàrem a la roda de prensa. Però no. No hem anat, no per falta de ganes. Segons l'alcalde ha estat per una qüestió d'aforament. No ha acudit ninguna associació dedicada al Patrimoni. La raó ha estat l'aforament. Penseu. La roda de prensa era al Castell. Sense comentaris. Cadascú que rumie el que vullga.

El dia 4 de maig vindran els periodistes de À Punt per fer un reportatge sobre el Castell i el Patrimoni i també els hi acompanyarem. Els oferirem tota mena d'explicacions i ho passaran per la Televisió.

De tota manera són bones notícies tot i que els periodistes tenen molt d'interés en tornar i que els expliquem més coses. Estem disposats per oferir tota la informació que tenim disponible quan vinguen. No tenim ni problema ni por.

Esperem que les coses se resolguen i que la bona disposició mostrada pel ministre de Cultura siga veritat. Ens agradaria molt. Gràcies per la visita, Senyor Ministre.

Hem recordat allò de Santo Tomàs: “si no lo veo, no lo creo”.

Cuideu-se.

Salutacions cordials a tots i totes.