dimarts, 3 de maig del 2011

Crònica de la visita a la ciutat industrial


El diumenge día 17 d’abril, el Col.lectiu pel patrimoni saguntí visità la ciutat industrial del nostre municipi. Es tractava de conéixer de primera mà les restes de l’antiga siderùrgica i de tots els testimonis urbans que  romanen al nucli del Port. 

Aquesta vegada tinguerem una explicació de luxe: Javier García , membre del nostre col.lectiu s’havia preparat una lliçó magistral acompanyada de croquis i planols. Ens acompanyaven a més els amics de l’associació d’antics alumnes de Joaquin Gamón. 


Veiem, com malgrat a ser diumenge de Rams i un dia de sol primaveral, la gent anava afegint-se la qual cosa ens alegrava molt. Caminarem molt i veiem que Javier patia per si ens cansavem, però no importava.. nosaltres voliem saber i conéixer una part de la nostra ciutat.

Començarem per la Nau , continuarem per  l’”almacén de repuestos” que serà la seu del futur museu industrial,después estiguerem a la Gerencia passant per Oficinas , Ciudad Jardin, fina al Barrio Obrero.


Les explicacions de Javier van estar molt documentades  en una llenguatge que sense perdre l’objetivitat era comprensible per a tots. Qué seria d’aquesta associació si no tinguerem amics tan savis?


Finalment arriberem al punt de partida ( els cines Alucine) agafarem els cotxes i cada ú se n’anà a sa casa.

Volem recordar a tots i a totes que la propera visita és el dia 8 de  maig a l’Acròpolis del Castell.